Waarschijnlijk wilt u zo snel mogelijk van uw rijangst af. Wij begrijpen u als geen ander en dat zal ook het uitgangspunt zijn binnen onze begeleiding. Wellicht realiseert u zich ook dat er geen wonderpilletjes  bestaan tegen rijangst en dat u er zelf wat aan zult moeten doen. Ook dat klopt. Wel is het zo dat er kleine wondertjes ontstaan wanneer u bemerkt dat u door onze praktijkgerichte aanpak gaat merken dat er iets verandert. Eerst nemen wij u aan de hand, daarna zult u zelf in staat zijn uw rijangst achter u te laten. U neemt het heft weer in handen. U zult weer in staat zijn de vrijheid te ervaren van het autorijden.

Hoe ziet de begeleiding er dan uit?

Tijdens het intakegesprek krijgt u al meer inzichten in en grip op uw angstklachten. Samen kijken we naar waar u het meest tegenaan loopt,  wat u precies wilt bereiken en welke aanpak hierin het beste bij u past. Naast het samen gaan ervaren in de praktijk, kunnen we interventies inzetten die o.a. zullen helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en angst los te laten. Wanneer er sprake is van een onverwerkt trauma zult u eerst deze een plaats gaan geven. Het heeft namelijk geen enkele zin om steeds die weg op te gaan terwijl er niets bij u van binnen veranderd. Dat zal u alleen maar frustraties opleveren.

Bij de interventies kunt u denken aan stromingen uit de cognitieve gedragstherapie, RET, NLP technieken, Mindfullness, kortdurende traumaverwerking middels o.a. EMDR, hypnotherapie en ontspanning- en ademhalingsoefeningen gecombineerd met het richten van de aandacht op een helpende manier i.p.v. naar uw angst. De ontspanningsoefeningen zijn zo praktisch dat u ze kunt toepassen in de auto.

Daarnaast gaat u met ons de weg op om te ervaren hoe u weer ontspannen kunt rijden. Hierin sporen we gelijk eventuele verkeerde (kijk)technieken op die door de angst zijn ontstaan of die mede hebben gezorgd voor het ontstaan van uw angst. Dit is exposure, verkeerscounseling in de praktijk en geen rijles.
Deze rijsessies vinden plaats in een auto met dubbele bediening om uw veiligheid te waarborgen. Wij beschikken over schakelauto’s, automaat en aangepaste automaat.

Geen trucjes, maar duurzame resultaten. U zult zich weer snel zo gaan voelen op de weg zoals u zich wilt voelen. Wilt u meer weten? Neemt u gerust contact met ons op voor een oriënterend en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mocht uw rijvaardigheid ook een rol spelen doordat u door angst lange tijd niet meer durft te rijden, dan kunt u die indien gewenst ook verbeteren. Er wordt dan een combinatie gemaakt van rijangstbegeleiding en opfrislessen. Voor beiden gelden aparte tarieven.

– Tarievenoverzicht