U, uw client of medewerker kan door rijangst dagelijkse activiteiten of werkzaamheden niet of beperkt uitvoeren. Het is van belang dat de rijangst verholpen wordt zodat de bedrijfs- of persoonlijk schade zoveel mogelijk beperkt blijft.

Tijdens het intakegesprek krijgt u al meer inzichten in en grip op uw angstklachten. Samen kijken we naar waar u het meest tegenaan loopt,  wat u precies wilt bereiken en welke aanpak hierin het beste bij u past. Naast het samen gaan ervaren in de praktijk, kunnen we interventies inzetten die o.a. zullen helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen en angst los te laten. Wanneer er sprake is van een onverwerkt trauma zult u eerst deze een plaats gaan geven. Het heeft namelijk geen enkele zin om steeds die weg op te gaan terwijl er niets bij u van binnen veranderd. Dat zal u alleen maar frustraties opleveren.

Bij de interventies kunt u denken aan stromingen uit de cognitieve gedragstherapie, RET, NLP technieken, Mindfullness, kortdurende traumaverwerking middels o.a. EMDR, hypnotherapie en ontspanning- en ademhalingsoefeningen gecombineerd met het richten van de aandacht op een helpende manier i.p.v. naar uw angst. De ontspanningsoefeningen zijn zo praktisch dat u ze kunt toepassen in de auto.

Daarnaast gaat u met ons de weg op om te ervaren hoe u weer ontspannen kunt rijden. Hierin sporen we gelijk eventuele verkeerde (kijk)technieken op die door de angst zijn ontstaan of die mede hebben gezorgd voor het ontstaan van uw angst. Dit is exposure, verkeerscounseling in de praktijk en geen rijles.
Deze rijsessies vinden plaats in een auto met dubbele bediening om uw veiligheid te waarborgen. Wij beschikken over schakelauto’s, automaat en aangepaste automaat.

Geen trucjes, maar duurzame resultaten. U zult zich weer snel zo gaan voelen op de weg zoals u zich wilt voelen. Wilt u meer weten? Neemt u gerust contact met ons op voor een oriënterend en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De exposure (angst aangaan in de praktijk) gebeurt in een auto met dubbele bediening zodat de veiligheid wordt gewaarborgd. Dit kan in een automaat (ook aangepast bij fysieke beperkingen) of schakelauto. De afspraken vinden plaats op hoenderparkweg 96b. Indien gewenst kan de behandeling op een andere locatie plaatsvinden.